Caesarsalade met gegrilde CheeseDogs

Geef de klassieke Caesarsalade een speelse twist met gegrilde CheeseDogs! Knapperige croutons, romige eieren en frisse romainesla worden gecombineerd met de hartige bite van CheeseDogs en een romige Caesardressing. Perfect als luxe lunch of voorgerecht met een moderne touch!

Ingredienten

  • 2 (desem)boterhammen
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el milde olijfolie of zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 1 krop romainesla (bindsla)
  • 100 ml Caesardressing
  • 4 CheeseDogs

Bereidingswijze

  1. Snijd de boterhammen in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Plet de knoflooktenen en verhit ze met de olijfolie in een koekenpan. Voeg de broodblokjes toe en bak ze op matig vuur in ongeveer 5 minuten krokant. Schep regelmatig om. Haal de croutons uit de pan en laat ze afkoelen. Verwijder de knoflooktenen.
  2. Prik de eieren en kook ze 7 minuten in kokend water. Dompel ze in koud water en pel ze. Snijd ze in kwarten.
  3. Snijd de romainesla in repen van ongeveer 4 cm. Was de sla en droog in een slacentrifuge.
  4. Meng de romainesla in een ruime kom met de helft van de Caesardressing.
  5. Grill de CheeseDogs ca. 8 minuten op een contactgrill of grillpan op middelhoge warmtebron, regelmatig draaien.
  6. Verdeel de sla over een schaal en leg de gehalveerde eieren er tussen. Snijd de CheeseDogs in kleine stukjes en leg ze op en tussen de salade. Bestrooi de salade met de croutons en lepel er de rest van de dressing overheen. Bestrooi met peper uit de molen.