Cheesedog Hawai

De CheeseDog Hawaii is een tropische twist op de traditionele CheeseDog, geserveerd in een mais- of hotdogbroodje met een pittige pizzasaus. De perfect gefrituurde of gegrilde CheeseDog heeft blokjes ham en sappige ananas bovenop en moet kort gegrild worden voordat hij smelt. Probeer het op een kleine pizzabodem en geniet van een kleine Calzone!

Ingredienten

  • Maisbroodje of hotdogbroodje
  • CheeseDog
  • 2 el pizzasaus (gekruid, zonder vlees)
  • 1 el ham, in blokjes
  • 1 el ananas, in blokjes

Bereidingswijze

  1. Snijd het broodje over de lengte in, maar niet helemaal door.
  2. Bereid de CheeseDog op één van deze manieren:
    Frituren: 4 à 5 minuten op 180˚ C
    Grillen: circa 8 minuten op de bakplaat of contactgrill op middelmatig vuur, regelmatig draaien.
  3. Besmeer intussen het broodje met een laagje pizzasaus.
  4. Laat de CheeseDog kort uitlekken en leg ‘m op het broodje.
  5. Bestrooi de CheeseDog met de blokjes ham en ananas.
  6. Leg het broodje kort onder de grill.

 

Tip: je kunt het broodje ook vervangen door een kleine pizzabodem. Vouw deze dan dubbel en bak af als een pizza Calzone.