Cheesedog Tex-Mex-style

De CheeseDog Tex-Mex-style is een creatieve twist op een klassieke favoriet. Deze smakelijke CheeseDog is bedekt met frisse IJsbergsla en scherpe ingelegde jalapeño-plakjes. De zelfgemaakte Mexicaanse crème fraîche, rijk aan specerijen, in combinatie met een knapperige topping van nacho-chips, maakt het helemaal af.

Ingredienten

  • Maisbroodje of tacoschelp
  • CheeseDog
  • Handjevol sla (IJsberg of Romeinse), in reepjes
  • Ingelegde Jalapeño, in plakjes
  • 2 el Mexicaanse crème fraîche*
  • Handjevol nacho chips, verkruimeld

Voor een wrap:

  • Chili sin carne

Voor de Mexicaanse crème fraîche:

  • 200 g Crème fraîche
  • ½ el uienpoeder
  • ½ el knoflookpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el gedroogd peterselie
  • 2 el citroensap
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Maisbroodje / Tacoschelp:

  1. Snijd het broodje over de lengte in, maar niet helemaal door, of pak de tacoschelp.
  2. Bereid de CheeseDog op één van deze manieren:
    Frituren: 4 à 5 minuten op 180˚ C
    Grillen: circa 8 minuten op de bakplaat of contactgrill op middelmatig vuur, regelmatig draaien.
  3. Vul tijdens het bereiden van de CheeseDog het broodje of de tacoschelp met een laagje sla.
  4. Laat de CheeseDog kort uitlekken en leg ‘m op de sla.
  5. Beleg de CheeseDog met een paar Jalapeño-pepers.
  6. Voeg 2 eetlepels Mexicaanse crème fraîche toe.
  7. Bestrooi tenslotte met de nacho-crumble.

Mini wrap:

  1. Verwarm de wrap kort in een koekenpan of in de oven.
  2. Bereid de CheeseDog op één van deze manieren:
    Frituren: 4 à 5 minuten op 180˚ C
    Grillen: circa 8 minuten op de bakplaat of contactgrill op middelmatig vuur, regelmatig draaien.
  3. Schep wat van de chili sin carne op de wrap en leg hier een aantal plakjes ingelegde Jalapeño-pepers op.
  4. Snijd de CheeseDog over de lengte doormidden en leg beide helften op de wrap.
  5. Voeg 2 eetlepels Mexicaanse crème fraîche toe.
  6. Bestrooi tenslotte met de nacho-crumble.
  7. Rol de wrap op en serveer direct.

*Bereidingswijze Mexicaanse crème fraîche

Meng de crème fraîche met uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, gedroogde peterselie en citroensap, en breng op smaak met zout en gemalen zwarte peper.