CheeseDogs met gebakken krieltjes en broccoli

De CheeseDogs met gebakken krieltjes en broccoli zijn een heerlijke combinatie van texturen en smaken. De knapperige krieltjes zorgen voor een stevige bite, terwijl de romige honing-mosterdsaus een perfecte zoet-pittige balans biedt. De smeuïge CheeseDogs maken het gerecht helemaal af.

Ingredienten

  • 4 CheeseDogs
  • 800 g voorgekookte krieltjes
  • 6 el milde olijfolie
  • 500 g broccoli, in roosjes
  • 300 ml room
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 el honing
  • 1 el grove mosterd

Bereidingswijze

  1. Bak de krieltjes in een koekenpan ongeveer 10 minuten krokant in 3 eetlepels olijfolie. Schep regelmatig om.
  2. Verhit de room en verkruimel het groentebouillonblokje erboven. Voeg honing en mosterd toe en laat de saus 5 minuten zachtjes koken.
  3. Kook de broccoli in ca. 4 minuten beetgaar in ruim water met een theelepel zout. Giet af en houd de broccoli warm in de pan.
  4. Bereid de CheeseDogs op één van deze manieren:
    Frituren: 4 à 5 minuten op 180˚ C
    Grillen: circa 8 minuten op de bakplaat of contactgrill op middelmatig vuur, regelmatig draaien.
  5. Serveer de CheeseDogs met de gebakken krieltjes, honing-mosterdsaus en broccoli.