Erwtensoep met CheeseDogs

Een winterklassieker met een twist: deze erwtensoep met CheeseDogs combineert de volle, romige smaak van traditionele erwtensoep met de hartige bite van gegrilde CheeseDogs. Perfect voor koude dagen, geserveerd met roggebrood en katenspek voor een authentieke touch!

Ingredienten

  • 4 CheeseDogs
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 300 g spliterwten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 15 g selderijblaadjes, fijngehakt
  • 1 wortel, in dunne plakken
  • 250 g knolselderij, in kleine blokjes

Bereidingswijze

  1. Breng de bouillon met de spliterwten, ui en paprikapoeder aan de kook. Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan.
  2. Voeg ¾ van de selderijblaadjes toe en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  3. Voeg de knolselderij en wortel toe en laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken.
  4. Grill de CheeseDogs op een contactgrill of grillpan op middelhoge warmtebron, regelmatig draaien.
  5. Hak de resterende selderij fijn en voeg het grootste deel toe aan de soep.
  6. Breng de erwtensoep op smaak met peper en zout en serveer in diepe borden. Snijd de CheeseDogs schuin in plakken en serveer deze in de soep. Bestrooi met de overgebleven selderijblaadjes.

 

Tip: Serveer de soep met roggebrood belegd met plakjes katenspek.