Mac ’n CheeseDog

Deze Mac ’n CheeseDog is de perfecte mix van romige macaroni, een knapperig kaaskorstje en hartige CheeseDogs. Tover deze smaakexplosie op tafel die iedereen blij maakt. Een feestelijk gerecht om van te genieten op elke dag van de week!

Ingredienten

  • 4 CheeseDogs
  • 300 g macaroni
  • 3 el boter
  • 2 sjalotten, fijn gesnipperd
  • 3 el bloem
  • 5 dl volle melk
  • 300 g belegen kaas, geraspt
  • 1 el pittige mosterd
  • 1 tl cayennepeper
  • 10 g bieslook, fijn gesneden

Voor de topping:

  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 25 g panko (Japans broodkruim)
  • ½ tl paprikapoeder
  • 25 g boter
  • 10 g bieslook, fijn gesneden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de macaroni beetgaar in ruim water met zout. Giet af en zet apart.
  3. Smelt ondertussen de boter in een grote pan. Fruit de sjalotten 3 minuten zachtjes. Voeg de bloem toe en roer tot het mengsel korrelig wordt.
  4. Voeg de melk in delen toe, roer goed na elke toevoeging tot een gladde saus ontstaat. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen en roer de helft van de bieslook er doorheen.
  5. Roer de kaas, mosterd en cayennepeper door de saus. Voeg de gekookte macaroni toe en meng goed.
  6. Meng de panko, geraspte kaas en paprikapoeder voor het korstje en verdeel over de macaroni. Verdeel de boter in kleine stukjes over de bovenkant.
  7. Doe het macaronimengsel in een ovenschaal.
  8. Bak de schotel 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
  9. Bereid ondertussen de CheeseDogs op één van deze manieren:
    Frituren: 4 à 5 minuten op 180˚ C
    Grillen: circa 8 minuten op de bakplaat of contactgrill op middelmatig vuur, regelmatig draaien.
  10. Serveer de Mac 'n Cheese met de CheeseDogs en bestrooi met de rest van de bieslook.