Stamppot rauwe andijvie met XL CheeseDogs

Klassieke smaken met een moderne twist: romige aardappelpuree, frisse knapperige andijvie en zoetzure rode ui, gecombineerd met hartige XL CheeseDogs. Een heerlijke mix van comfort en verrassende smaakaccenten, perfect voor een gezellige maaltijd!

Ingredienten

  • 4 CheeseDogs XL
  • 1 kilo kruimige aardappels, geschild
  • 1 rode ui
  • 2 el azijn
  • 100 g boter
  • 250 ml volle melk
  • 10 g zout
  • ½ tl geraspte nootmuskaat
  • 500 g gesneden en gewassen andijvie

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in water met een eetlepel zout op laag vuur in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Snijd de ui in dunne halve ringen en meng ze met de azijn. Laat 15 minuten staan.
  3. Verhit de boter en melk in een steelpan tot de boter gesmolten is en de melk kookt.
  4. Giet de aardappels af en zet ze kort terug op laag vuur om uit te dampen. Stamp de aardappels tot een puree en roer de warme melk en boter erdoor. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Roer de andijvie en ingelegde rode uien door de aardappelpuree en verwarm het geheel kort door.
  6. Bereid de CheeseDogs XL op één van deze manieren:
    Frituren: 4 à 5 minuten op 180˚ C
    Grillen: circa 8 minuten op de bakplaat of contactgrill op middelmatig vuur, regelmatig draaien.
  7. Serveer de stamppot met de CheeseDogs XL.

Tip: Lekker met mosterd, piccalilly, augurken en zilveruitjes.